Grønt tag

Vi leverer alle materialer til grønne tage.

Rådgivning og udregnerservice

Hurtig levering

Grønne Tage

Grønne tage er for alvor begyndt at vinde indpas i Danmark, og når man kigger på de mange fordele, er det ikke så svært at forstå populariteten. Klimaforandringer har ført til at vi får tiltagende flere og voldsommere skybrud og regnskyl, og dette kan ændres fra ulempe til fordel.

Sedum eller stenurt er små planter der kan opsuge 60-80 % af den mængde regn der lander på taget. Stenurt passer perfekt til grønne tage, fordi planterne er ekstremt tørketolerente, og altså mere modstandsdygtige overfor regnfattige perioder end eksempelvis græs. 

Afvanding

Det grønne tag håndterer regnvandet direkte på tagene. Du undgår at overbelaste afløbssystemet ved afstrømningen, og desuden aflaster det kloaker. Det mindsker risikoen for oversvømmelse af kældre og ejendomme. Det er en kæmpe fordel når vi har stigende nedbørsmængder og hyppigere skybrud.

Temperaturregulering

Grønne tage er velegnede til temperaturregluering. Det grønne tag isolerer bygningen mod kulde og varme, hvilket fører til lavere energiforbrug og mindre CO2 udslip.

Om sommeren medvirker de grønne planter til at bygningen ikke bliver overophedet. Solstålerne får det tilbageholdte vand til at fordampe, i stedet for at opvarme taget unødvendigt. Herved sparer man energi som eller skulle være brugt på nedkølingen. Om vinteren derimod er de grønne tage med til at holde på varmen, og der kan spares betydelige beløb på opvarmning.

Klimavenlige tagløsninger

Vil du høre mere om klimavenlige tage som skåner miljøet ved at sænke CO2 udledningen når bygningen opvarmes og nedkøles?

Ring nu!

7199 8875

info@taggrossisten.dk

Synlig bæredygtighed

Udover at være en bæredygtig og miljørigtig løsning har grønne tage naturligvis også en æstetisk og visuel værdi. De bidrager til diversitet i bybilledet, kan sænke temperaturen i tætbebyggede områder, og endvidere bruges som rekreative områder.

Desuden er bevoksningen på de grønne tage et naturlig lydisolerende materiale der giver en støjdæmpende bonus.

Holdbarhed og vedligehold

Tagets holdbarhed forlænges til ca. det dobbelte, da plantevæksten beskytter taget mod solens UV stråler. Sedumtage vejer kun 50 kg pr m2 og kan således anlægges uden ændringer i tagkonstruktionen. Den samlede højde på opbygningen af et grønt tag vil typisk være 5-6 cm. Eftersom sedumplanterne er resistente overfor både frost og tørke, kræves der minimalt vedligehold. Det er i nogle tilfælde gavnligt med gødning i foråret og eventuelt let lugning.

CO2 Tag

Sæt et naturligt præg på taget og isoler bedre

Blåt Tag

Med blåt tag anvendes regnvand aktivt som isolering

Tagfarm

Udnyt taget som køkkenhave

Solar

Lad taget generere strøm og aflast el-nettet

Kontaktformular

Telefon

Åbningstider

Mandag-Torsdag: 6:30 – 17:00
Fredag: 6:30 – 16:00

Adresse

TAGGROSSISTEN ApS

Vejlevej 465
6000 Kolding

CVR: 40486399